Teo Vlad - Tabara avansata nordica

Două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 şi, respectiv, 6,7 grade, s-au produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 25 aprilie, în munţii Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu.

Alpinistul român Teo Vlad a confirmat că se află în Tabăra Avansată de pe faţa Nordică a muntelui, în cadrul expediţiei Everest 2015 Expedition – Teo Vlad.

La ora României 14:40 el a transmis telefonic: „S-a simţit cutremurul, dar sunt bine. S-a format o mare crevasă în zona North Col. Chinezii vor coborî câteva zile de pe munte. Eu voi coborî mâine în Tabăra de Bază.”

În ceea ce ii priveşte pe alpiniştii români aflaţi pe faţa nepaleză a muntelui, Justin Ionescu si Zsolt Torok, nu avem încă informaţii confirmate.

Este foarte posibil ca Daniel Mazur să se fi aflat totuşi în Tabăra de Bază în momentul producerii avalanşei.

Sperăm că cei doi români sunt bine şi aşteptăm veşti.

Informaţii actualizate, în măsura în care sunt transmise de Teo Vlad, despre etapele de realizare a expediţiei Everest 2015 Expedition - Teo Vlad, sunt postate pe blogul personal: http://teovlad.blogspot.ro/ precum și pe pagina de Facebook dedicată expediţiei: https://www.facebook.com/TeoVlad.Everest2015


25 aprilie 2015
ora României 17:00