EXPEDITIA EVEREST 2015 - Teo Vlad - Cutremure Nepal – 25 aprilie 2015

Două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 şi, respectiv, 6,7 grade, s-au produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 25 aprilie, în munţii Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu.

Până la ora emiterii comunicatului (15:00 ora României), singurele informaţii sigure provin de la alpinistul român Alex Găvan, aflat la ora producerii seismelor în Tabăra de Bază Sudică a Everestului, care a postat pe contul său de Twitter: „Everest base camp huge earthquaqe then huge avalanche from pumori. Running for life from my tent. Unhurt. Many many people up the mountain”. (Cutremur puternic în Tabăra de Bază Everest apoi avalanşă puternică dinspre Pumori. Am fugit din cort pentru a-mi salva viaţa. Sunt bine. Mulţi oameni pe munte.)

Daniel Mazur, aflat în Tabăra 1 de pe faţa sudică a Everestului a transmis că Tabăra de Bază a fost sever afectată, iar echipa lor se află izolată în Tabăra 1.

Nu avem informaţii sigure despre ceilalţi trei români aflaţi în expediţii pe muntele Everest: Teofil Vlad – pe faţa Nordică, Zsolt Torok şi Justin Ionescu – pe faţa Sudică.

Din ultimele informaţii primite de la ei, putem PRESUPUNE următoarele: Zsolt Torok şi Justin Ionescu ar putea fi alături de Daniel Mazur în C1 (informaţie neconfirmată). Teofil Vlad s-ar afla în Tabăra de Bază Avansată de pe faţa Nordică a Everestului (informaţie neconfirmată), unde condiţiile de producere a avalanşelor sunt reduse.

Informaţii actualizate, în măsura în care sunt transmise de Teo Vlad, despre etapele de realizare a expediţiei Everest 2015 Expedition - Teo Vlad, sunt postate pe blogul personal: http://teovlad.blogspot.ro/ precum și pe pagina de Facebook dedicată expediţiei: https://www.facebook.com/TeoVlad.Everest2015

25 aprilie 2015
ora României 15:00