CHINA ANTICIPEAZĂ UN NOU CUTREMUR – EVEREST ÎNCHIS – EXPEDIŢIE ÎNCHEIATĂ

În data de 29 aprilie 2015, CTMA (Asociația Chineză pentru Alpinism din Tibet) a decis închiderea feței nordice a Everestului, ca urmare a celor două cutremure cu magnitudini de 7,8 şi, respectiv, 6,7 grade care s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, 25 aprilie, în munții Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de orașul Kathmandu.

Conform site-ului http://snowbrains.com, CTMA a justificat decizia sa prin existența a 50% șanse ca Muntele Everest sa fie afectat de încă un cutremur de mare magnitudine în acest sezon şi ca formă de respect pentru cei din Nepal afectați de cutremurele din 25 aprilie 2015.

Drept urmare, expediția „EVEREST 2015 EXPEDITION – Teo Vlad” a fost încheiată, întoarcerea lui Teofil Vlad în România urmând traseul: Tabăra de Bază nordică a Everestului – transport auto către Lhasa – zbor către Kathmandu – Istanbul – București.

Teo Vlad va sosi in România duminică, 10 mai, la ora 20:50, cu zborul Turkish Airlines TK1045 – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Mulțumim celor care l-au susținut pe Teo în încercarea de realizare a visului său de a ajunge pe cel mai înalt vârf al planetei, vis dedicat proiectului Climb Again, copiilor și tinerilor cu nevoi speciale beneficiari ai acestui proiect.

Ne exprimăm regretul pentru tragicele evenimente ce au dus la pierderi de vieți omenești în zonele afectate de cutremur.

07 mai 2015